5 (majdnem) titkos partszakasz amit neked is látnod kell

Ki ne vágyna arra, hogy egy tengerparti nyaralás alkalmával egyszer önmaga fedezzen fel egy érintetlen partszakaszt, ahol csak ő fürdödhet egész nap? Na meg persze azok a barátok vagy családtagok akiket beavatsz a kis titkodba.

Ha nem is sikerül feltétlenül felfedezned egyet, szerencsére léteznek még a világon kevés ember által látogatott titkos kis partszakaszok. Ebben a cikkben 5 ilyen eldugott fürdőhelyet és izgalmas strandot mutatunk nektek:

1. Kíthira, Görögország

Te is imádod a napfényt? Ha Görögországba tervezel utazni, a Peloponnészoszi-félsziget délkeleti csúcsánál fekvő Kíthira-t imádni fogod. Bár manapság nagyon nehéz már érintetlen görög tengerpartot találni, ez a szakasz a nehéz megközelíthetősége miatt megőrizte természeti szépségeit. Ráadásul ez a félsziget Görögország legmelegebb pontja. Ne felejts el tehát naptejet és bőséges folyadékot magaddal vinni.

2. Cíes-szigetek, Spanyolország

Ha hófehér homokra vágysz és igazi trópusi panorámára és nem szeretnél messzire utazni, akkor irány a “Galícia Karibi-térség.” Mármint, egészen pontosan a spanyolországi a Cíes-szigetek. A sziget éghajlata és strandjai megfelelnek a fentebb leírtaknak így tökéletes uticél lehet számodra.Ráadásként gyönyörködhetsz a monumentális szikla részekben, hiszen számtalan vulkanikus eredetű dombot és hatalmas sziklákat találsz itt.Ha szeretsz úszni, akkor pedig a jó hír az, hogy a tengerbe beúszva jobban szemügyre is tudod venni a többi szigetet. Sznorkelezésre fel !

3. Mali Losinj, Horvátország

Ferenc József osztrák császár kedvenc szigetét te is imádni fogod! Az arculatát tekintve rendkívül változatos Kvarner-öböl, nyugati részén húzódó Losinj, minden kétséget kizáróan Horvátország legszebb szigetei közé tartozik. Ha ellátogatsz ide egészen biztosan egy életre szóló élménnyel térsz majd innen haza hiszen, a hely festői szépségét és báját nagyon nehéz elfelejteni. Ha egy kis nyüzsgésre vágysz, a sziget üdülő központjában Mali Losinj-ban, a gyönyörű tengeren kívül számos éttermet, parkot és kávézót találsz nem beszélve a különböző szórakozási lehetőségekről amik szinte minden nyaralás alap hozzávalói.

4. Giglio, Toszkána, Olaszország

Az olaszországi Giglio nem csak a homokos strandjairól és az ország egyik legtisztább tengervizéről híres hanem a mesébe illő víz alatti világáról is. A hajóroncsok és barlangok valósággal elvarázsolnak majd.Ha egyszer ide ellátogatsz garantáltan nem akarsz majd haza utazni.

5. Gozo, Málta

Kalap, barna koptatott bőrkabát, tarisznya és ostor. Csupán ennyi felszerelésre lesz szükséged ha életed kalandjára vágysz. Na jó persze szerencsére nem kell Indiana Jones-nak lenned ha szereted a történelmet és élsz-halsz a mítoszokért. Elég ha Máltára utazol. Na és persze nem lesz szükséged az előbb felsorolt kiegészítőkre sem. Gozo szigetén elemedben érezheted magad, hiszen itt találhatóak Málta megalitikus templomai amik az UNESCO Világörökség részei.Valószínűleg a világ legrégebbi, ma is álló épületei ezek, hiszen keletkezésüket időszámításunk előtt 3600-3200 közöttre dotálják a régészek. Egy helyi mítosz szerint ezen a szigeten tartotta fogva Odüsszeuszt, Kalüpszó nimfa.Hogy ez mennyire igaz vagy sem, azt mindenki döntse el maga. Minden esetre kitűnő nyaralási úticél lehet Gozo, akár az egész család számára.

Reméljük tetszett a cikk, ha igen jutalmazd egy like-al és oszd meg másokkal is hiszen megosztani annyi mint adni.

Utazási Irodánknál büszkék vagyunk arra, hogy 1998 óta jelen vagyunk a magyar utazási piacon és meghatározó szereplőjévé váltunk a bel és külföldi utaztatásnak. Irodánkban Magyarországon egyedülállóan a legtöbb német és osztrák utazásszervező ajánlatai elérhetőek és foglalhatóak. Álmokat váltunk valóra...

+36 70 779-6535
Copyright © 2023 Amazon Travel Utazási Iroda Kft.