Több mint csoda : Irány a Seychelle szigetek

Ha a Seychelle szigetekről esik szó, általában mindenkinek az ezerszínű halak és madarak, egzotikus növények, hófehér homok és türkizkék óceán jutnak eszébe. Pedig számtalan csodát rejt magában ez földi paradicsom.Íme néhány érdekesség amit lehet, hogy te sem tudtál a Seychelle szigetekről :

A krokodilok birodalma

Egy lakatlan sziget felfedezése során általában a hódítóknak a helyi benszülöttekkel gyűlik meg a bajuk.Azonban a Seychelle-szigetek felfedezésénél egy merőben más kihívással kellett szembenézniük. Az egyik legnagyobb probléma, ugyan is az volt, hogy rengeteg krokodil tanyázott a szigeteken. Egészen az 1800-as évekig okozott ez megoldandó problémát míg állítólag addigra kihaltak. Legalább is a kutatók azt feltételezik. Hogy mennyire kezelhetjük ezt tényként, azt szinte senki sem tudhatja, minden esetre napjainkban már egészen biztosan nem fenyegetnek minket krokodilok lubickolás közben.

A mesebeli kincses sziget létezik !

Számtalan kisebb - nagyobb értékű (ékszer) lelet került már elő a szigeteken. Nem is csoda hát, hogy sokan úgy tartják, hogy a Seychelle-szigeteken még ma is elásott kincsek várják, hogy megtalálják őket. Nem is akárki kincseit, ékszereit lehet fellelni hanem az egyik hírhedt francia kalóz La Buse zsákmányaiba botolhat az aki ide utazik. Hogy ennek mekkora a valószínűsége azt senki sem tudja, minden esetre ezek szerint érdemes körültekintően snorkelezni vagy homokvárat építeni. Ki tudja, mibe ütközik a homoklapát.

Krokók helyett, Teknősfarm

A krokodilok helyett egy sokkal aranyosabb és békésebb fajjal találkozhatunk akár testközelből is. A Curieuse szigeten található teknősfarm több mint cuki ! Az óriásteknősök azon túl, hogy szabadon kóricálnak meg is etethetjük őket, a simogatást is jól tűrik, sőt néha egyenesen követelik. A szeretetért cserébe megnézhetjük a tenyérnyi kis bébi teknősöket is. A teknősfarm látogatás a kihagyhatatlan programok egyike.

Doktor House’s azaz a Doktorok Háza

Ha egy kis kultúrára vágyunk mindenképpen érdemes ide is ellátogatni. A sziget másik oldalán a mangrove erdőn átvágva, megtekinthetjük a Doctor’s House-t. Az Egykoron a lepra kórt tanulmányozó orvos régi háza mára múzeumra átalakított látványosságként üzemel. Itt a falakon lógó tablókon informálódhatunk a lepráról, a kolónia történetéről na és a teknősökről.

A természetfotósok mesterkurzusa : Grande Anse (és Petite Anse), La Digue

Ez az a sziget ahol szinte mindenki kerékpárral vagy szekérrel közlekedik. A lélegzetelállító táj és az itteni különleges hangulat miatt nem is csoda, hogy rengeteg fotós keresi fel ezt a helyet. A majdnem kihaltnak vélt fekete papagáj is itt él.

Ha meguntuk a felszínt akkor irány a mélyvíz. A Szent Anna Nemzeti Park hat szigetet foglal magába, s igazi búvárparadicsom. Az egyik legszebb szigete a Moyenne, és a Kerek-szigetre. Alphonse szigete egy egészen apró, háromszög alakú korallsziget, az Indiai-óceán ékszeres doboza. Érintetlen szépségével egy valóságos lakatlan szigetre emlékeztet.

Reméljük tetszett a cikk, ha igen jutalmazd egy like-al és oszd meg másokkal is hiszen megosztani annyi mint adni. Ha pedig más úticélon töröd a fejed kattints ide és olvasd el Zanzibárról szóló cikkünket.

Utazási Irodánknál büszkék vagyunk arra, hogy 1998 óta jelen vagyunk a magyar utazási piacon és meghatározó szereplőjévé váltunk a bel és külföldi utaztatásnak. Irodánkban Magyarországon egyedülállóan a legtöbb német és osztrák utazásszervező ajánlatai elérhetőek és foglalhatóak. Álmokat váltunk valóra...

+36 70 779-6535
Copyright © 2021 Amazon Travel Utazási Iroda Kft.