Tenerife közelebb van mint gondolnád !

Ha tengerparti nyaralást tervezel és nem szeretnél messzire repülni, az ismertebb spanyol szigetek közül Tenerife szigete ideális lehet számodra.

Nem is csoda, hogy az utazási irodáknál ez az egyik legkedveltebb közeli úticélok egyike. Azonban azon túl, hogy Tenerife a Kanári szigetek legnagyobb szigete, számos érdekességet és felfedezni valót tartogat számodra.

Íme néhány érdekesség amit valószínűleg, eddig nem tudtál Teneriféről:

Itt található a világ harmadik legnagyobb vulkánja a Pico del Teide

2007 óta a világörökség része ez a több mint 3 kilométer (3718 méter) magas vulkán. Ez a különleges, szinte állandó felhő glóriával az ég felé nyúnytózó óriás, egy működő vulkán. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen ez a szunnyadó tűzhányó 1909 óta nem fenyeget senkit. Ez spanyolország legmagasabb pontja is, és egyben a világ harmadik legnagyobb vulkánja is.

Szinte “végtelen” hosszú strand. Tenerife egyik legnépszerűbb strandja az El Médano

Ez a közel 3 kilométer hosszú természetes, világos homokos partszakasz a helyi lakosok körében is igen népszerű. Emiatt azonban hétvégéken jellemzően túlzsúfoltá válik. Érdemes tehát a nyaralás ideje alatt a strand napokat hétköznapra időzíteni. Az állandó széljárás miatt ideális szörf és kite paradicsom. Akiket tehát nem zavar az állandó szél azok számára a strand ideális a fürdéshez és igazán romantikus naplementekor sétálni a parton. A helyi taxik lökhárítóján látható “ SP “ feliratú kis jelvény nem az ország nevére azaz spanyolországra utal hanem azt jelenti "servicio publico" ami magyarul annyit tesz : közszolgálati a taxi.

Péntek 13 keddre esik?

Mi már szinte megszoktuk, ha a hónap 13. napja péntekre esik akkor nagyobb eséllyel köszönhet ránk a szerencse. Azonban vannak akik szerint a 13-as szám leginkább balszerencsét hordoz magában. Nem kivételek ez alól a spanyolok sem. Ráadásul Tenerifén és Spanyolország többi részén úgy vélik, hogy kedd 13 szerencsétlen nap, nem pedig a péntek.

A Queen gitárosa Brian May, itt írta a "Tie Your Mother Down" slágert

A Queen gitárosa Brian May (aki csillagászati diplomával rendelkezik) 1971-ben diplomamunkája befejezéséhez látogatást tett a Teide Obszervatóriumban. Ez talán önmagában nem meglepő információ, az viszont, hogy itt tartózkodása során írta a "Tie Your Mother Down" slágert az már annál inkább. Te is el látogathatsz ebbe az obszervatóriumba egy asztronómiai túra keretein belül. Másik érdekesség, hogy ez a világ egyik legnagyobb obszervatóriuma ahol elsősorban a Napot kutatják. Itt akár szabad szemmel is kémlelhető a napfelszín egy távcső segítségével. Ez azoknak is érdekesség akik nem kimondottan csillagászati beállítottságúak.

Ha tetszett a cikk, jutalmazd egy like-al és oszd meg bátran barátaiddal, hiszen megosztani annyit mint adni.

Utazási Irodánknál büszkék vagyunk arra, hogy 1998 óta jelen vagyunk a magyar utazási piacon és meghatározó szereplőjévé váltunk a bel és külföldi utaztatásnak. Irodánkban Magyarországon egyedülállóan a legtöbb német és osztrák utazásszervező ajánlatai elérhetőek és foglalhatóak. Álmokat váltunk valóra...

+36 70 779-6535
Copyright © 2021 Amazon Travel Utazási Iroda Kft.