Földi paradicsom csak egy karnyújtásnyira tőled

Costa Brava, Spanyolország talán egyik legismertebb partszakasza.

Az ország északkeleti részén közel a francia határhoz, Katalónia területén helyezkedik el és Barcelonától közel 2 óra kocsikázással érhető el.Ez a közel 153 kilométeres partszakasz a gyönyörű homokos és apókavicsos tengerpartjával, a lélegzetelállító sziklaszirtekkel és a végtelen napfürdővel csak arra vár, hogy felfedezd.

Ha ide látogatsz, egészen biztosan feltöltődve és kipihenten térsz majd haza.

A híres strandokon és a pihenő övezeteken kívül azonban még számos olyan érdekesség és látványosság kapcsolódik Costa Brava-hoz amikről lehet, hogy eddig még nem hallottál.

A Costa Brava szó szerint „robusztus partvidéket” jelent.

Ezt a nevet egy Gironában született újságíró, Ferran Agulló találta ki, amikor erről a partról írt cikket egy katalán újságnak 1908 szeptember 12-én. Ezzel a megnevezéssel a Földközi-tenger partjainak öbleire és városaira kívánt utalni.

Szinte Végtelen Nyár

Az ország rendkívül kellemes éghajlata az évente akár több mint 320 napsütéses napjainak köszönhető. Bár a nyár június és szeptember között tart, aggodalomra semmi ok hiszen az átlaghőmérséklet 25 °C és az ősz különösen meleg. A téli hónapok sem túl hidegek legfeljebb 16 °C körülre csökken a hőmérséklet.A téli hónapok tehát enyhék.Egy tengerparti séta még decemberben is élvezhető.

A filmesek közkedvelt helyszíne

A történelem során Costa Brava szépsége számos filmalkotót is megihletett. Éppen ezért Costa Brava tájait számtalan filmben láthatjuk a háttérben. Az egyik legutóbbi ilyen alkotás a Tom Tykwer által 2006-ban készített filma Parfüm: A gyilkos története, melyben Dustin Hoffman és Alan Rickman játszották a főszerepet.

Igazi Gasztronómiai ínyencségek várnak rád

Girona tartományban több mint 20 híres vendéglátó hellyel találkozhatsz.Ezek közül a legkiemelkedőbb a világ talán egyik legjobb étterme a három Michelin csillaggal büszkélkedő El Celler de Can Roca. Ezt az 1986 óta működő éttermet három fivér irányítja. A “fiúk” külön-külön is hatalmas szaktekintélyek a saját szakterületükön.Joan séf, Josep sommelier, Jordi pedig cukrász.Ráadásul így, hogy összefogtak, a kreativitásuknak semmi sem szabhat határt.

A testvériségük pedig páratlan dinamikát kölcsönöz az étteremnek és a közös vállalkozásnak. Ha igazán finomat és valami különlegeset szeretnél megkóstolni ide szinte kötelező asztalt foglalnod.

A finom vacsorához minőségi bor dukál

Katalónia 2020 hektár szőlőültetvényt foglal magában az Alt és a Baix Empordà régiókban. A 423 szőlőtermelővel a régiók körülbelül 50 000 hektoliter bort termelnek, ami évente több mint 3,5 millió palackot jelent! Szinte bármelyik palack bort is választod nem fog csalódás érni.

A Salvador Dali háromszög

A szürrealista művész, Figueresben született, gyermekkorában a nyarak nagy részét Cadaqués-ben töltötte majd feleségével, Galával is itt telepedtek le.Talán nem is meglepő hogy annyi számos remekművet köszönhetünk neki, ugyanis a tengerparton sétálva a gyönyörű panoráma és a végtelen nyugalom rendkívül felemelő és inspiráló.

Élete hátralévő részét Figueresbe töltötte és itt is halt meg, a Dalí múzeumban van örök nyugalomra helyezve.Így egykori háza ami Port Ligat-ban, a régió fővárosában, Figueres-ban, ma múzeumként üzemel amely a művész ekvivalens gyűjteményeit és egyedi stílusát hitelesesn mutatja be.

A művész élete és alkotó területei három helyszínen jelennek meg: A házban, a Figueres-i Színház-múzeumban és a Púbol-kastélyban is.

Ezért ezt a három területet a Dali háromszög néven is ismert.

Összegezve tehát, Costa Brava sokkal többet rejteget magában mint egy sablonos egyszerű tengerparti úticél. Ráadásul nagyon közel szinte egy karnyújtásnyira van.

Reméljük tetszett a cikk, ha igen akkor kérlek jutalmazd egy like- al és oszd meg másokkal is hiszen megosztani annyi mint adni.

Utazási Irodánknál büszkék vagyunk arra, hogy 1998 óta jelen vagyunk a magyar utazási piacon és meghatározó szereplőjévé váltunk a bel és külföldi utaztatásnak. Irodánkban Magyarországon egyedülállóan a legtöbb német és osztrák utazásszervező ajánlatai elérhetőek és foglalhatóak. Álmokat váltunk valóra...

+36 70 779-6535
Copyright © 2021 Amazon Travel Utazási Iroda Kft.