Erre figyelj a bazárokban

Aqaba, Jordánia egyetlen kikötővárosa nagyon szép és hangulatos hely.Néhány évvel ezelőtt, itt töltöttük feleségemmel a szokásos évi vakációnkat.

Ez a kevésbé turistaközpontú hely, jacht kikötővel, igazi tradicionális bazársorral, tökéletes választás ha szeretnél bepillantást nyerni az itt élő helyi emberek mindennapjaiba.

Egyik délután gondoltunk egyet, taxit hívtunk és bekocsikáztunk a régi városrészbe nézelődni, bazározni. Az idő nagyon kellemes volt. Nem volt hőség és az alkalmanként enyhén felerősödő szellő frissitőként hatott ránk. Ideális időjárás ez várost nézni vagy bazározni.

Néhány perc nézelődés után, azonban kezdtük kicsit furcsán érezni magunkat. Azon túl, hogy feltűnt hogy rajtunk kívül alig láttunk más turistákat, észrevettük, hogy folyamatosan figyelnek a helyiek. Nem tulajdonítottunk ennek nagy jelentősséget, de később egyre inkább kezdett kínossá válni a dolog. Kis idő múlva, rövid időre megállva, körülnéztem és az utca mindkét oldalán az összes helyi szempár ránk szegeződött. Egyre több nő lépett oda hozzánk és a feleségem haját csodálták.

Mindenáron szerették volna megérinteni, megsimogatni. Egy pillanatra megijedtünk de kétségbeesésre nem volt okunk, egy helyi fiatalember tanácsára gyorsan vettünk egy kendőt a feleségemnek. Mint utólag kiderült ugyanis, feleségem élénk vörös hajzuhataga és zöld szemei voltak ilyen hatással mindenkire.

Végül a frissen vásárolt szép kendőnek köszönhetően sikerült beolvadni a helyiek közé. Itt a helyi muszlim nők ugyanis mindig kendővel fedik el hajukat vagy egész arcukat.

Mindig érdemes odafigyelni, hogy az adott országban, ahova éppen utazunk milyen öltözködési szokások és illemszabályok vannak. Pláne olyan helyeken amik kevésbé látogatottak túrisztikai szempontból.

Szűcs Attila /utazási tanácsadó

Ha tetszett a történet és te is szívesen megosztanál hasonló élményeket, írd meg bátran ez alá a cikk alá.

Utazási Irodánknál büszkék vagyunk arra, hogy 1998 óta jelen vagyunk a magyar utazási piacon és meghatározó szereplőjévé váltunk a bel és külföldi utaztatásnak. Irodánkban Magyarországon egyedülállóan a legtöbb német és osztrák utazásszervező ajánlatai elérhetőek és foglalhatóak. Álmokat váltunk valóra...

+36 70 779-6535
Copyright © 2021 Amazon Travel Utazási Iroda Kft.