Támadnak a kókuszdiók

Éppen Mauritiuson nyaraltunk amikor a szokásos délutáni tengerparti strandolásra indultunk.

Ahogy a tengerpart közelébe értünk, észre vettünk egy sárga villogós terepjárót és néhány sürgő-forgó izgága helyi egyenruhást. Szemlátomást nem rendőrök voltak.

Kíváncsiak lettünk vajon mi történik, ezért szaporábbra vettük lépteinket. Ahogy közelebb értünk, beszédbe elegyedtünk velük. Kiderült, hogy ők felelnek a strand közelében található kókuszpálmákért.

Ugyanis amikor beérik a kókuszdió, akár csak úgy mint a nálunk is honos közönséges dió, egészen egyszerűen a gravitációra bízza magát és földre hull. Ez azonban tekintve rettentően kemény héját és súlyát komoly sérüléseket is tud okozni a háton, nyakon. Egy városi legenda szerint, életveszélyes sérülést is tud okozni, pláne ha a fejünk tetejére pottyan. Egy 1984-es tanulmány szerint azonban ez ilyen formában egy eltúlzott állítás. Minden esetre jobb egy ilyen kókusz balesetet elkerülni.

Nem hiába ez a terepjárós csapat is egy bejelentés alapján azért érkezett, hogy ártalmatlanítsák a környék kókusz pálmáit. Ezt két módszerrel orvosolják. Egészen egyszerűen leverik az óriás diókat egy hosszú bottal vagy felmásznak és kézzel szüretelik a termést. A művelet végrehajtása során gondosan elkerítik a veszélyzónát.

Ha tehát ilyen táblával találkozol a tengerparton, akkor ugyan bukósisakot nem feltétlenül kell felvenned de nem árt ha a fejed fölé pillantasz, miközben árnyékos helyet keresel magadnak.

Ivók - Csuhai Evelin / esküvői és utazási tanácsadó

Reméljük tetszett a történet. Ha te is átéltél olyan kalandokat, amiket szívesen megosztanál velünk, írd meg bátran ez alá a cikk alá. Ha tetszett ez a cikk jutalmazd egy like-al és oszd meg imserőseiddel,hiszen megosztani annyi mint adni.

Utazási Irodánknál büszkék vagyunk arra, hogy 1998 óta jelen vagyunk a magyar utazási piacon és meghatározó szereplőjévé váltunk a bel és külföldi utaztatásnak. Irodánkban Magyarországon egyedülállóan a legtöbb német és osztrák utazásszervező ajánlatai elérhetőek és foglalhatóak. Álmokat váltunk valóra...

+36 70 779-6535
Copyright © 2021 Amazon Travel Utazási Iroda Kft.