​Business class felár nélkül

Ausztráliába nem minden nap utazik az ember. Már az utazással töltött órák számának összeadása közben is el lehet fáradni, mindezt végig ülni pedig ennél is kimerítőbb.

Egyik kedves ismerősömmel a kenguruk földjére utaztunk 2019-ben. Sydneybe az oda vissza utat, Shanghai átszállással tettük meg. Az átszállás nem minden esetben kényelmes dolog, pláne akkor ha sokat kell várakozni a következő gép indulásáig. Szerencsére ebben a kínai városban közel egy napot tudtunk tölteni. Pontosabban kettőt, hiszen vissza felé is ugyan erre vezetett légi utunk.

Shanghai varázslatos város.

Hogy enyhítsük a fárasztó út kényelmetlenséget, úgy döntöttünk, magunkra szánunk egy kis időt. Én kozmetikushoz mentem míg úti társam egy helyi fodrászatot próbált ki. Időközben megtudtam, hogy Sydney felé azért volt tömött a gép mert rengetegen utaznak Shanghaiból, Sydneybe vásárlás céljából.

Azonban azt, hogy Budapest - Shanghai között miért volt tele zsúfolásig azt nem tudtuk meg. De gondoltuk, a maradék kilométereket (volt még bőven) kényelmesen szeretnénk eltölteni. Elhatároztuk, hogy upgradeljük jegyeinket és a business classon repülünk haza.

Ez korántsem volt egyszerű, tekintve, hogy a kínai légitársaság online felületén és a helyi irodájukban sem sikerült ez a műveletet végrehajtani. A biztonsági átvizsgálás után sem sikerült megoldanunk ezt a problémát, ott azt tanácsolták, hogy próbáljuk meg a gép felszállásakor.

Siker!

Felszálláskor valóban lett volna lehetőségünk erre, nem kis összegért cserébe. Amikor készültünk volna kifizetni, akkor derült ki, hogy ezt az összeget csak, helyi kínai valutában tudják elfogadni tőlünk. Mivel ekkorra már vissza váltottuk az összes kínai jüan-ünket nem volt mit tenni.

Elfogadtuk, hogy lesz ami lesz. Legfeljebb otthon rászánunk egy napot arra, hogy rendesen kipihenjük magunkat. Azonban legnagyobb meglepetésünkre ahogy beszálltunk a gépbe szembesültünk vele, hogy az szinte üres. Olyan kevesen utaztak, hogy bőven volt helyünk kényelmesen elhelyezkedni.Rengeteg olyan sor volt, ahol mind a három egymás melletti szék üres volt.

Örültünk és büszkék voltunk magunkra, hogy végül is teljesült amit akartunk.

Hogy mi a tanulság? Törkedjünk mindent megtenni a céljaink eléréshez és gondolkodjuk pozitívan. Ki tudja mit vonzhatunk be.

Vajda Ágnes - tulajdonos

Reméljük tetszett a történet. Ha te is átéltél olyan kalandokat, amiket szívesen megosztanál velünk, írd meg bátran ez alá a cikk alá. Ha tetszett ez a cikk jutalmazd egy like-al és oszd meg imserőseiddel,hiszen megosztani annyi mint adni.

Utazási Irodánknál büszkék vagyunk arra, hogy 1998 óta jelen vagyunk a magyar utazási piacon és meghatározó szereplőjévé váltunk a bel és külföldi utaztatásnak. Irodánkban Magyarországon egyedülállóan a legtöbb német és osztrák utazásszervező ajánlatai elérhetőek és foglalhatóak. Álmokat váltunk valóra...

+36 70 779-6535
Copyright © 2021 Amazon Travel Utazási Iroda Kft.