A rózsaszínre festett flamingók hazája: Aruba

Aruba a Karib-térség déli részén fekszik, a Kis-Antillákhoz tartozik és az úgynevezett ABC-szigetek egyik tagja, mindössze 180 km2-nyi területen kb 100 ezer lakossal, fővárosa Oranjestad. Jogilag Hollandia autonóm területe, így a leginkább beszélt nyelv a holland, de az angollal is jól elboldogulhatunk.

A sziget éghajlata száraz, egész évben napsütéses, a tenger is mindig 25 fok körüli. Viszont a karib részeken megszokott buja trópusi növényzet itt nem jellemző és a sziget legmagasabb pontja sem éri el a 200 métert.
Esőre leginkább október és január között számíthatunk, zápor formában, szerencsére a nagy trópusi viharok elkerülik.

A turisták főleg a sziget déli és nyugati részén található gyönyörű fehérhomokos strandokat keresik, északon és keleten találunk érintetlen partszakaszokat is.
A tengeri sportok szerelemesei itt mindenre találnak lehetőséget: vitorlázás, szörfözés, kajakozás, halászat. A scuba búvárkodás itt világviszonylatban is kiváló, sőt, még arra is van mód, hogy egy mélytengeri merülés keretében felfedezzünk egy II. világháborúban elsüllyedt német teherszállító hajót!

Különösen érdemes január-március között érkezni, hiszen immár 66. éve ekkor tartják a karneváli időszakot, amikor ritmusos latin táncot járó, színes jelmezekbe öltözött helyiekkel találkozhatunk az utcákon.

Aruba egyik legérdekesebb része a Renaissance Islanden található Flamingo Beach. Ez egy magánsziget, amely az ott látható rózsaszín flamingókról kapta a nevét. A strandot elsősorban az itteni hotel vendégei látogathatják vagy belépő vásárlása után motorcsónakkal juthatunk oda. A flamingók egyébként annyira hozzászoktak az emberekhez, hogy már tenyérből is lehet őket etetni, sőt, külön automatából vásárolható olyan ennivaló, amit kifejezetten szeretnek.

A repülővel ideérkező látogatókon kívül az elmúlt években a nagy tengerjáró hajók egyik kedvenc kikötője is lett, főleg az amerikai és a nyugat-európai turisták körében kedvelt úti cél.
Fontos tudni, hogy autóbérlésre csak 23 éven felülieknek van lehetősége. Ha pedig taxizni szeretnénk, akkor a fuvar előtt kell megállapodni a díjról.

Aruba híres a kaszinóiról, a nagyobb hotelek saját egységgel rendelkeznek.
Van ugyan saját pénznemük (Florin), de az amerikai dollárt is elfogadják a legtöbb helyen, így inkább azt érdemes magunkkal vinni.

Vízumra nincs szükségünk az országba belépéshez, de az útlevélnek legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie a visszautazáshoz képest.

Ha sikerült felkelteni az érdeklődést, honlapunkon számos arubai szállásajánlatot találhattok: https://bit.ly/35IUARm

Utazási Irodánknál büszkék vagyunk arra, hogy 1998 óta jelen vagyunk a magyar utazási piacon és meghatározó szereplőjévé váltunk a bel és külföldi utaztatásnak. Irodánkban Magyarországon egyedülállóan a legtöbb német és osztrák utazásszervező ajánlatai elérhetőek és foglalhatóak. Álmokat váltunk valóra...

+36 70 779-6535
Copyright © 2021 Amazon Travel Utazási Iroda Kft.