Ilyen Charles Darwin kedvenc szigete

Az itt élő közel 9000 állatfaj közül a madarak 80%-a, a hüllők és emlősök 97%-a sehol máshol nem található meg a világon.

Olyan vulkanikus szigetcsoport, amely az aktív vulkáni tevékenység következtében folyamatosan változik. Jelenleg 19 sziget továbbá 107 szikla alkotja. A szigetek kora eltérő.

A legnyugatibb részek nagyjából 700.000 évesek, míg a keleti részeken találhatókat közel 4 millió évesnek becsülik. A szigeteken az ember megjelenése óta sajnos több állatfaj kipusztult. Az óriásteknősök száma mára alig 10-15 ezerre becsülhető.A 16. században még több mint 250 ezer példány élt belőlük a szigeteken.

Charles Darwin 1835-ben érkezett Galápagosra, és teljesen lenyűgözte a szigetek hihetetlen fajgazdagsága.

Főleg a madár- és hüllővilágot tanulmányozta. Naplójában kiemelte, itt jutott igazán közel annak felismeréséhez, hogy miként jelentek meg új élőlények a Földön.Az Ecuadorhoz tartozó Galápagos-szigetek egészen rendkívüli hely.Elzártságának köszönhetően a helyi élővilág az évmilliók során egyedülálló módon változott.

A szigetek azonban fokozottan ki van téve a külvilág romboló hatásainak, ezért tudósok kutatják az őshonos állatok szokásait az ökoszisztéma megmentése érdekében.

A Galapagosra Quitóból vagy Guayaquill-ből lehet berepülni. Több légitársaság is jár a szigetekre, így van választás. Viszont vigyázni kell, mert több légitársaságnál a nagyon olcsó jegyek csak helyieknek szólnak. Két szigeten van reptér, Baltra (Santa Cruz) és San Cristóbal. Érdemes úgy vásárolni a jegyet, hogy az egyikre érkezz és a másikról indulj haza, így időt és pénzt is spórolhatsz.

A három szigeten is bőven van látnivaló, nem baj, ha nem fizetsz be egy hajóútra, csak a fő szigeteken maradsz.

Ezek nevei: Santa Cruz, San Cristóbal és Isabella.Mind közül a legjobb Isabella.

Legolcsóbban éjszakánként 15-20 dollár között lehet szállást találni. A legtöbb helyen nincs konyha, így az étkezést éttermekben kell megoldani. A Galápagos legjobb helyeire hajóval lehet csak eljutni, de rengeteg helyi szervező kínál programokat.

Internet szinte használhatatlan, olyan lassú és gyenge.

Érdemes készpénzt magaddal vinni, mert csak Santa Cruz szigetén van ATM és csak korlátozottan szokott működni.Internet szinte használhatatlan, olyan lassú és gyenge. Fontos még, hogy a szigetekre belépéskor 100 dollár/fő belépési díj továbbá 20 dollár/fő regisztrációs díj fizetendő.

Ha kedvet kaptál elutazni ide és kipróbálni milyen az élet internet nélkül és szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen lehet a földi paradicsom akkor a Galápagos-szigeteket imádni fogod.

Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is és jutalmazd egy like-al.

Utazási Irodánknál büszkék vagyunk arra, hogy 1998 óta jelen vagyunk a magyar utazási piacon és meghatározó szereplőjévé váltunk a bel és külföldi utaztatásnak. Irodánkban Magyarországon egyedülállóan a legtöbb német és osztrák utazásszervező ajánlatai elérhetőek és foglalhatóak. Álmokat váltunk valóra...

+36 70 779-6535
Copyright © 2021 Amazon Travel Utazási Iroda Kft.