Santo Domingo kihagyhatatlan szépségei

Santo Domingo a Dominikai Köztársaság fővárosa és legnépesebb városa, mely az ország déli részén, a Karib-tenger partján fekszik.

A Karib-térség második legnagyobb városa.

Kolumbusz Kristóf 1492 évi nevezetes utazása során lépett először az Újvilág földjére. Nem sokkal később pedig 1496-ban úgy döntött, hogy Hispaniola szigetén megalapítja Santo Domingo városát, mely ma az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Ez a város lett az amerikai kontinens első európaiak által épített városa, és itt találhatóak az újonnan alakult spanyol gyarmatvilág legrégebbi építészeti emlékei is.

Santo Domingo óvárosának (Zona Colonial) szűken kanyargó utcái mintegy 300 különféle műemléket rejtenek. A város egyik első fennmaradt épülete Kolumbusz háza és a spanyol telepeseket védő Osama erőd.

Santo Domingo egyben a templomok, színházak, múzeumok és paloták városa is. Egy rendkívül szép úti cél mindazoknak, akik szeretik sétákat a történelmi városokban.

Talán a legfontosabb műemléke a máig is működő 1510-ben épített Szűz Mária Székesegyház. A város másik régi jelképe a középkori városfal egy megmaradt darabja (Puerto del Conde), mely mellett a független államalapítók emlékének szentelt örökmécses ég.

A közelben található feltűnő szépségű Casa del Tostado volt hosszú ideig az érsekek lakóhelye. Nem messze tőle épült az "Atarazana" építészeti komplexum. Nyolc épületből áll, amelyek építését a 16. század elején fejezték be. A gyönyörű gyarmati épületeket a közelmúltban teljesen felújították. Ma múzeumok, művészeti galériák, valamint számos népszerű étterem és ajándékbolt várja a vendégeket.

A főváros legrégebbi utcája a Calle Las Damas különleges atmoszférájú környezetével. Találhatunk egy újabb városrésze is, ahol a modern épületek és szép parkok mellett érdemes szuveníreket vásárolni a minőségi üzletekben. Továbbá karibi vendéglőket és hangulatos kávézókat is találhatunk. A középkori látnivalók mellett számos szórakozóhely és élénk éjszakai élet várja az utazókat, többek között salsa és merenge klubokat lehet találni. A fürdőzési lehetőségeket keresők pedig több álomszép strand közül választhatnak a főváros területén és a környéken.

Ha kedet kaptatok elutazni és felfedezni ezt a gyönyörű várost, ide kattintva tudtok keresni ajánlataink között: https://bit.ly/3eIRql0

És persze ha tetszett a cikk nyomj egy like-ot és oszd meg másokkal is.

Utazási Irodánknál büszkék vagyunk arra, hogy 1998 óta jelen vagyunk a magyar utazási piacon és meghatározó szereplőjévé váltunk a bel és külföldi utaztatásnak. Irodánkban Magyarországon egyedülállóan a legtöbb német és osztrák utazásszervező ajánlatai elérhetőek és foglalhatóak. Álmokat váltunk valóra...

+36 70 779-6535
Copyright © 2021 Amazon Travel Utazási Iroda Kft.